SEGREGARE HORMONALA
Sint o adepta a ideii de segregare hormonala. Cred ca este o chestiune de netagaduit, pro sau contra, si ca putem construi un esafodaj pertinent din aceasta problema.
Am simit acest fapt din experienta personala ca lider.
In anii sfarsitul anilor ‘90, am fost singura femeie manager de divizie oncologica din pharma, piata denumita asa cu drag de operatorii sai.
Mi-am dat seama ca la 27 de ani nivelul meu de testosteron era la niveluri crescute, dar in afara de testosteron mai aveam si o doza de hormoni feminini ce dadeau o aura deosebita primului.
Am reusit sa aduc si sa mentin pe culmi etice afacerea oncologica de care raspundeam.
Am imbinat atitudinea feminina, de grija si compasiune in studiile clinice, in care am implicat 3 mari centre transformate in zone pilot cu ratiunea masculina in ceea ce priveste turn-over-ul produselor mele, care erau in acea perioada babies transformate in stars in termenii pietii, de marketing.
Ieri, rasfoind cotidianul Adevarul, la care sint abonata, am fost atrasa de numele articolului “Lehman Sisters?”.
Am zis, iata ceva interesant, sa citesc diseara. Si iata-ma scriind deja pe marginea lui, astazi dimineata devreme.
Voi include, in cele ce urmeaza, articolul doamnei Katrin Bennhold de la pretigiosul Herald Tribune.
11 februarie, 2009, ora 20:45
Ce-ar fi fãcut Lehman Sisters?
Autor: Katrin Bennhold
Data: 9 feb 2009
228 afişări
Rank: 5,00 din 1 vot
S-ar afla lumea în această încurcătură financiară dacă ar fi existat Lehman Sisters?
Publicitate
Întrebarea pusă de moderatorul unui panel de la Davos a atins cu siguranţă un punct sensibil al participanţilor de sex masculin mai defensivi de la Forumul economic mondial. „Probabil nu - femeile nu ar fi creat niciodată asemenea unelte sofisticate”, a spus un oficial, sub protecţia anonimatului.
Dar lăsând gluma la o parte, pare să existe un consens larg printre femeile de la Davos (şi da, printre unii bărbaţi de la Davos) potrivit căruia, dacă femeile ar fi condus Wall Street-ul, ar fi salvat lumea de cultura corozivă a jocurilor de noroc.
Mohammad Yunus, pionierul microfinanţărilor din Bangladesh, a cărui Grameen Bank împrumută mai degrabă femeilor decât bărbaţilor, susţine că actuala criză nu ar fi avut loc dacă femeile ar fi modelat practicile financiare. „Femeile sunt mai prudente, mai grijulii. Ele nu şi-ar fi asumat riscurile enorme care au doborât sistemul.”
Neelie Kroes, comisarul european pentru concurenţă, s-a declarat „absolut convinsă” că testosteronul este unul dintre motivele pentru care sistemul financiar a fost îngenuncheat.
Una dintre puţinele femei de la vârful sistemului bancar, Ana Botin de la Santander, conduce o bancă sănătoasă şi nu a trebuit să se bazeze pe ajutorul guvernamental pentru a rămâne pe linia de plutire, chiar dacă toată economia spaniolă se prăbuşeşte în jurul ei, a arătat Kroes.
Şi după cum a remarcat economistul Kenneth Rogoff de la Harvard, cancelara germană Angela Merkel a fost cea care a făcut acum 18 luni un apel la transparenţă pe pieţele financiare şi la reglarea sectorului financiar nonbancar.
„Ea nici n-a vrut o reglementare împovărătoare – a fost complet echilibrată şi sensibilă –, dar a fost strivită de toţi bărbaţii”, a spus Rogoff, care a scris un articol în sprijinul ei la acea vreme. „A fost o voce singulară şi aceasta este problema. Avem nevoie de mai multă diversitate de gen în sectorul financiar”, a mai explicat Rogoff.
Cât de puţină diversitate de gen avem în sistemul financiar s-a văzut şi la Davos, într-o sesiune privată a oficialilor financiari, a regulatorilor şi a bancherilor. Printre cei 80 de participanţi de top erau doar 6 femei. Toate, într-un colţ al camerei.
În mod ideal, în sistemul financiar al viitorului vor fi la fel de multe femei ca şi bărbaţi pentru a combina tendinţa mai feminină de a fi mai responsabili şi mai prevăzători cu tendinţa masculină de a-şi asuma riscuri.
Lehman Sisters? “Nu. Ideal ar fi Lehman Brothers and Sisters”, spune Laura Liswood, secretară generală a Consiliului liderilor mondiali ai femeilor, o organizaţie care regrupează femei care au servit ca şefi de stat şi de guvern.
Adaptare după cotidianul International Herald Tribune
Pe aceeaşi temă:
Sectorul energetic de la BVB creştea puternic la începutul zilei
Criza loveşte şi acolo unde a început: pe Wall Street
Bursa pierde 2,75% în primele tranzacţii, după prăbuşirea burselor americane
Răspunderea
Bursa de la Tokyo încheie în creştere, la fel ca bursele americane
Alte ştiri din Internaţional
Românii, responsabili de 90% din delictele comise de cetăţenii comunitari la Milano
Arheologii egipteni au descoperit peste 30 de mumii la Saqqara
O americancă a traversat înot Oceanul Atlantic în 24 de zile
Independent: Canabisul provoca cancer testicular
Guardian: 200 de victime in incendiile din Australia
News Alert
Acum 10 minute - O pană la motor - printre posibilele cauze ale prăbuşirii avionului brazilian în Amazonia
Acum 38 minute - Părintele bombei atomice pakistaneze, îngrijorător de liber
Acum 1 oră - Incendiile din Australia, intenţionate - Revista presie internaţionale
Acum 2 ore - Naţionalele de fotbal şi cricket ale Australiei, în sprijinul victimelor
Acum 2 ore - Rusia a răscumpărat 24 de avioane de vânătoare de la Algeria
Adevărul de Transilvania
SUA pierd aliaţi în Asia Centrală, Rusia îi recâştigă
Hepatitele, în topul bolilor transmisibile
Vitejii de la două noaptea
Trenul de Otopeni, o „haltă“ spre Zona Metropolitană
Trei români au şantajat un preot
Linşaj mediatic la adresa compatrioţilor din Italia
Aşteptându-l pe unicul Conducător
Un baron, la Ministerul german al Economiei
A murit apărându-şi prietenul!
Bătaie pe „Şapte lanţuri şi-o cătuşă“
Adevarul Tv
Pentru mine este evident ca aceasta criza are partea pozitiva pe masura celei negative si eu stiu ca sint aici si acum pentru a descoperi calea de supravietuire a organizatiei pe care am creat-o exact acum 10 ani.
Sa fii realist inseaman sa fii informat.
Se pare ca testosteronul a pierdut controlul si la sfarsitul crizei ne putem astepta la ofesiva feminine (nu feminista, principiu cu care eu sint in total dezacord!).
Dana Iesan
miercuri, 27 ianuarie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu