marți, 20 aprilie 2010

IMUNITATEA, CANCERUL , BOLILE AUTOIMUNE si PERSONALITATEA DE TIP C

Incidenta cazurilor  de imbolnavire ce implica direct , la ora actuala,  imunitatea ma fac sa revin la un articol de-al meu din anul 2005.

Despre imunitate.

Adaug un tip de personalitate ce are legatura intrinseca cu cancerul si bolile autoimune.

Si un articol edificator despre bolile autoimune.
IMUNITATEA ESTE IUBIRE/ aprilie,  2005


Imunitatea: un alt punct de vedere


Despre imunitate se scriu multe, se vorbeste mult, e un subiect la moda, e chiar trendy sa fii alergic sau sa ai ceva supresie imunitara, sa ai guturai cand se schimba anotimpurile . Alergiile dermatologice sunt in top. Mai ales ca pielea este primul organ la indemana noastra si putem face ce dori si cand dori cu ea!

Teoriile in ceea ce privesc subiectul dau dovada de inspiratie si de multe ori dispute. Concluziile diverse lasa loc la intrepretari senzationale.

Doresc sa expun punctul personal despre subiectul imunitate, puct de vedere generat de 20 de ani de atentie.


CE ESTE IMUNITATEA

Fiziologic, imunitata este mecanismul celularo-umoral ce admisistreaza apararea organismului. Glanda timus, situata in spatele sternului, este placa turnanta a proceselor imunitare. Aici paznicii harnici ai organismului uman vegheaza, recunosc si alarmeaza soldatii curajosi. Sunt celule active ce au sarcini precise ce vor distruge inamicul. Iar inamicul este celula straina organismului nostru. Celula agresoare poate fi un graunte de polen o celula modificata proprie organismului nostrum. De exemplu celula canceroasa care inseamna ca o celula normala nu mai recunoaste autoritatea organului din care face parte si este proscrisa. Ea va fi recunoscuta drept celela agresor si in consecinta distrusa!Importanta pentru secolul nostru este reactia autoimuna si cresterea incidentei bolilor autoimmune. Atunci cand armata de soldati ataca propria celula. Celula atacata nu mai face parte din normalitatea celulara. Noi impotriva noastra. Este varianta cel mai dificil de tratat mai ales ca nu cunoastem sigur etiologia bolii autoimune. Cauzele sunt, in majoritate, presupuneri si teorii frumoase. Iar terapia doar adjuvanta.

Secolul nostru si sfarsitul secolului 20 este tributar bolilor de neiubire! Boala autoimuna inseamna ca noi suntem importiva noastra si celulele imunitare nu le recunosc drept celelule proprii si creaza anticorpi pentru a le distruge. Noi suntem tinta.

Iar cercul este vicios: nu ma iubesc sunt impotriva mea si imunitatea mea pe care eu o administrez va reactiona la comanda mea. Impotriva mea.Nu e de mirare ca incidenta bolilor autoimmune a crescut! A cancerelor, in consecinta.Am uitat de noi si mai mult ne-am atacat pe noi.

Important: simptomul care a creat nevoia a disparut, tiparul este repatat si ca atare, la un moment dat, boala apare si va fi in elementul ei.

Caci cred, desi nu am dovada demonstrata stiitific ( vorbesc despre anul 2005!), ca celelule proprii supuse tirului imunitar sunt armate de emotiile nostre negative: ura, mania, supararea, emotii impotriva noastra.

De neimpacarea cu sine, de intoleranta de sine. De perfectionism, de neaceptare de sine.

Ca rezultat: suntem noi imptriva noastra.

Energetic, imunitatea corespunde zonei ANAHATA (centrul de forta al inimii, in cultura asiatica denumit Anahata charka (roata))

(sistemul glandular are corespondente pentru corpul subtil pentru fiecare glanda in parte! Ce este corpul subtil sau energetic: este cel care da viata trupului, frust definit!)


COREPONDENTA FIZICA A TIMUSULUI ESTE INIMA.

IMUNITATEA ESTE CORESPONDENTUL ZONEI INIMII FIZIC SI SUBTIL AL IUBIRII! DECI:


IUBIREA DE SINE ( vezi: toleranta, acceptarea sinelui!) ADMINISTREAZA IMUNITATEA!Consider aceasta corespondenta ca cea mai importanta legatura fizio-emotionala a organismunlui uman!

Iubirea este imunitate, iar toate atributele sale se reflecta in starea imunitara.


Acesta, consider eu, ca este motivul biblic al iubirii, ce incepe cu iubirea de sine pentru ca apoi sa se pulverizeze la nivelul a tot ceea ce ne inconjoara!


Pe diferite trepte ale evolutiei: mineral, vegetal, animal!

Daca vom sti in primul rand sa ne iubim pe noi, in coresponedenta sa avem imunitate puternica vom sti sa traim aici si acum in prezentul de care avem atata nevoie pentru a ne cladi. Boala va fi prompt eliminate de imunitate vom fi sanatosi si increzatori in noi!


Imunitatea este o stare, este un mod de viata! Asa cum ceea ce nu e util si chiar daunator noua, organismului nostru este eleminat de jocul fiziologic al imunitatii asa si in viata noastra sociala actioneaza imunitatea sociala. Si ceea este patologic este eliminat .

Noi ne iubim, suntem centrati, avem ‘inima buna” cum se spune popular!

Daca vom sti sa iubim vom fi sanatosi. sanatatea inseamna putere imunitara!

Sanataea in anul 2005 inseamna imunitate echilibrata. Iar acest fapt se manifesta pe toate planurile: fizic, emotiomnl, moral etc

Imnunitatea ester un concept ce transcende statusul fizic

Exista imunitatea morala cea care se ocupa de manifestarile noatre in planul actiunilor ce tin de bine si rau si de cum percepem noi aceste notiuni. Si cum le vom manifesta in consecinta!Imunitatea inseamna ca ne vom vindeca rapid de o banala raceala ci si ca ne vom vindeca rapid de o situatie frustranta sau incerta. De o depenenta stanjenitoare. De o persoana nepotrivita.Imunitatea se manifesta si in cuplu. Astazi multe dintre ele sunt cu imunitatea scazuta si valoarea sinergica a lui 1 plus 1 fac mai mult ca doi nu mai are proiectie sociala si fizica. Cuplurile se destrama la cele mai mici agresiuni exterioare.Imunitatea si dieta – prima treapta a imunitatii


Putem extinde valoarea imunitatii pana in locuri nebanuite. Si sa extidem mecanismul ei sis a-l aplicam pana si in bucatarie! Caci de acolo poate porni educatia imunitara!

O buna stare imuna este conditionata, cel putin in prima faza de evolutie, de dieta. Ceea ce mancam este determinant!

Alimentele au o valoare calorica fizica si o valoare energetica subtila. Valoare bio vibreaza cu celulele organismului nostru in mod direct proportional.

O celula canceroasa ce a tecut de paza imunitazra vibreaza cu energiile joase ale alimentelor conditionate chimic si termic. Cea mai placuta hrana pentru celula afectata este cea care vibreaza la fel. Care vorbeste aceeasi limba!

Atentie: este profilactic sa fim atenti la ceea ce mancam.

Ce mancam fizic si ce mancam emotional. Ce si mai ales CUM.

In special in secolul 21 cand alti factori ca cei atmosferici, cei sociali sau cei climatici nu ne sunt favorabili. Natura are o atitudibne conform noua celor care o agresam in majoritatea situatiilor.

Natura este agresiva petru ca asta a fost optiunea noastra

Asta nu inseamna ca toti cei care consuma alimente ultrarafinate sunt bolnavi. Ca mereu functioneaza doar x % se imbolnavesc de o anumita boala, desi au aceleasi conditii de viata.

Dieta noastra sa fie bazata in special pe alimentele cat mai apropiate zonei unde ne-am nascut, cat de putin preparate termic si cat de simple.

Si la urma urmei daca ne e greu din toate punctele de vedere (cel mai des e invocat cel material!) haideti sa mancam:

CU RECUNOSTIINTA SI BUCURIE toate alimentele indiferent de valoarea lor calorica sau de calitate vor fi asimilate optim.

Acestea sa ne fie condimentele nelipsite. Si atunci chiar si cura de slabire oricare ar fi ea va fi mai usoara!


O buna incarcare energetica a hranei in vederea unei imunitati bune poate insemna si purificarea si incarcarea sa benefica cu ajutorul maiinilor. Maiinile noastre sunt folosite in prima etapa la prepararea ei si-apoi la obtinerea unui produs aliment tranformat in HRANA!

Imunitatea si mentalul, a doua treapta

Imunitatea este influentata si de modul nostru de a gandi. Gandirea pozitiva nu o vorba la moda. E un mod de protectie. Gandirea pozitiva inseamna incredere in sine si mai ales in Divin si in planul Acestuia pentru tine.

Imunitatea si emotionalul, a treia treapta

Cel mai tare este influentata imunitatea de sentimentele noastre. Si dintre emotii de iubire, asa cum am subliniat.

O buna gestiune a iubirii duce la intarirea imunitatii. Iar cel mai bun mod de a gestiona iubirea este de a nu o conditiona!IUBIREA NECONDITIONATA este PANACEU. Cautam de mii de ani panaceul si el exista in noi si la indemana noastra.

Sa fie prea simplu pentru mentalul nostru?

Panaceul este inscris in noi, iubirea ni se daruieste in cantitate fara limita!

Fara limita! Pentru noi si pentru tot ce ne inconjoara!

CONCLUZIE

Sai Baba, un maestru indian contemporan, spunea: corpul fizic este cat un graunte de nisip in cel mental, iar cel mental cat un alt graunte de nisip in cel emotional. Proportia dintre emotie si fizic ne ofera posibilitatea sa nedan seama ca noi suntem “la mana” emotiilor noastre.

Sa exercitam un permanent control asupra felului in care simtim pentru a fi sanatosi si fericiti.

Ce sint bolile autoimune?

http://sanatate.jurnalul.ro/stire-medicul-de-familie/bolile-autoimune-319316.html


Ce inseamna tipurile de personaliate si mai ales tipul C?


http://www.buzzle.com/articles/type-c-personality.html

http://www.psychtreatment.com/personality_type_and_disease.htm

http://www.articlesbase.com/human-resources-articles/personality-types-210700.html

http://psihologia.wordpress.com/2008/01/21/personalitatea-bolnavului-de-cancer/

Un comentariu:

Anonim spunea...

De mare ajutor mie. multumesc

psih. victoria C. Ion

Persoane interesate