vineri, 7 mai 2010

DEPRESIA, boala secolului nostru

partea I

Depresia este o afectiune majora a timpului in care traim.

Nu are rost sa tin o dizertatie despre depresie. Nu ma pricep iar internetul abunda de subiectul depresiei.

Doresc sa punctez idei de esenta in ceea ce priveste chimia procesului etiologic al bolii in cauza.(fara sa vreau am facut un joc de cuvinte!)

Este remarcabil ca una dintre cele mai clare descoperiri ale psihiatriei  fundamentate biologic este nivelul foarte ridicat al cortizolului la pacientii cu depresii majore, aproape egal cu nivelul din sindromul Cushing.

http://www.sfatulmedicului.ro/Afectiunile-suprarenalelor/sindromul-cushing-hipercorticismul_859

Dovada evidenta ca depresia este strans legata de mecanismele generale prin care organismul isi mentine sanatatea si homeostazia interna.

Gandurile si sentimentele care iau nastere in creier activeaza nervii periferici si secretiile hormonale in intreg corpul ceea ce provoaca un feed back catre creier si astfel ne afecteaza gandurile si sentimentele.

Depresia este strans legata de provocarile excesive adica de stresul excesiv care se manifesta prin perturbarea sistemelor hormonale ale organismului folosite pentru mentinerea homeostaziei interne.

Sistemele fundamentale sint solicitate atat de mult ca o iau razna.

Ce  a fost mai intai: oul sau gaina?

Adica depresia afecteaza echilibrul  hormonal  si homeostazia  generala si afecteaza  secretia  de cortizol sau cresterea cortizolului  duce la depresie?

Persoanele depresive  au un dezechilibru  intern  care le expune la diverse  probleme  de sanatate  , inclusiv incapacitatea  de a face fata provocarilor.

Aceasta legatura nu poate fi detectata printr-o  abordare medicala clasica

 http://forum.romedic.ro/prod/Depresia_042370.html

http://www.emcb.ro/article.php?story=20030613142017000

La pol este extravertirea si personalitatea sangvina: entuziasta si afectuoasa.

Niciun comentariu:

Persoane interesate

Arhivă blog

Despre mine