duminică, 9 mai 2010

DEPRESIA, boala secolului nostru

partea a III-a, continuare

Mi se pare extrem de valoroasa si postarea lui Germont, ca raspuns pe forum. Citez.

http://forum.romedic.ro/prod/Depresia_042370.html


Respectiv un copil este nevinovat, are un nivel redus de cortizol. Pe cand un individ in pragul maturitatii, are regim de functionare OSCILANT al axei HPA, abuzul generand astfel diverse probleme pe fond nervos.
In concluzie atentie cum va utilizati energia sexuala, este ca si cum ai jongla cu niste carbuni aprinsi, daca-i tii prea mult in mana te frigi? daca-i arunci, de ce o faci, esti calugar, ascet? Jongleaza mai departe, dar cu arta!

Toata chestiunea este foarte detaliat relatata in documentul din arhiva:
Stress The Hippocampus And The Hypothalamic-Pituitary-Adrenal Axis Implications For The
Un exemplu clasic al esecului comunicarii, schimbului de informatie :

Ce se mai poate observa in legatura cu axa HPA? Pe masura ce omul imbatraneste, exista un fenomen de uzura accentuata a hipocampului, din cauza lipsei unei reactii negative eficiente, neuronii care preluau informatia surplusului de cortizol sunt distrusi in mare parte.
Pentru a readuce hipocampul intr-o stare cat de cat acceptabila, babalacul trebuie tinut in sanatoriu perioade lungi de timp.

Pe de alta parte este si o chestie de cultura, de respect de sine.
Intre doi oameni exista un conflict, se adreseaza insulte,
Avind niste carti citite la activ, mult mai usor se aplica un astfel de rationament:

"Cine stie ce experiente a avut omu asta la viata lui, traume, nu a avut cine sa-l invete... Mai bine nu ma cobor la nivelul lui!!

Astfel poti ajunge ca la 50-60 de ani, sa ai hipocampul la fel ca un copil de 13 ani! De ce? Nu te-ai stresat, nu ti-ai facut inima rea, ai lasat de la tine. Apropo, s-au facut studii, iar cei care sunt credinciosi sau practica meditatia au un nivel proportional mai redus de cortizol.

-----------------------------------------------
In alta ordine de idei, nu stiu cati si-au pus problema de ce autismul debuteaza in copilarie, iar schizofrenia in adolescenta tarzie,

Este si o diferenta de hormoni, maturizare, chiar daca ambele presupun izolarea intr-o realitate proprie.









Niciun comentariu:

Persoane interesate

Arhivă blog

Despre mine