luni, 24 mai 2010

Ziarul Adevarul despre bolile noastre cele de toate zilele

Azi,  de dis de dimineata, am citit ceva foarte interesant: despre bolile romanilor.
Starea sanatatii poporului roman este, se pare, una precara. Avem obiceiuri de viata cam  nesanatoase.

Peste care saracia vine in completare.  Aproape firesc pentru  deficitul de optimism.

Si a mai citit ceva:" un popor de oi naste conducatori lupi!" Nu stiu ce mi-a venit, cu citatul asta

http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Ce_boli_ii_omoara_pe_romani_0_266973670.html

''O altă cauză de deces sunt tulburările mentale şi de comportament. Astfel, peste 2.600 de persoane au murit în 2008 din cauza acestor boli. Mai mult, specialiştii atrag atenţia că depresia este o boală ignorată de majoritatea populaţiei şi că această boală duce la sinucidere. „Se spune că din cauza bolilor psihice nu se moare, dar nu trebuie să omitem faptul că bolile de inimă sunt în strânsă legătură cu cele psihice, se moare din cauza complicaţiilor apărute în urma tulburărilor mentale. Şi sinuciderile sunt o complicaţie directă a bolilor psihice", este de părere prof. univ. dr Florin Tudose, psihiatru la Spitalul Universitar din Bucureşti.

Specialiştii susţin că stresul de zi cu zi este una dintre principalele cauze de îmbolnăvire la români. De aceea, sănătatea mintală trebuie să facă parte din programele naţionale de sănătate. „Bolile mintale vor deveni a doua cauză de îmbolnăvire, până în anul 2020, la nivelul întregului mapamond. Aceste boli nu trebuie tratate cu indiferenţă. Stresul ne omoară la propriu", susţine prof. univ. dr Florin Tudose, psihiatru. Medicii ne sfătuiesc să apelăm la specialişti, dacă ajutorul familiei şi al apropiaţilor lipseşte.
„Cu un tratament adecvat, cu psihoterapie de grup lucrurile pot fi ameliorate. Altfel, rămas singur se poate ajunge într-o spirală către fundul gropii", susţine dr Gabriel Crumpei, medic primar psihiatru.''


Sa fiti sanatosi!

Niciun comentariu:

Persoane interesate

Arhivă blog

Despre mine